Ijzerboost met appelschillenthee
Bak je appeltaart of een ander gebak met appels, zoals de heerlijke honing-roggetaart uit het kinderboek ‘De daslookroof’, gooi dan de schillen en klokhuizen niet weg. De schil van appels bevat meer vitaminen en mineralen dan het vruchtvlees. In de schil is de concentratie aan waardevolle inhoudsstoffen het hoogst en bevat ongeveer vijf maal zoveel vitamine C en ijzer dan het vruchtvlees. Door appelschillen te koken kunnen we dit ijzer makkelijker tot ons nemen. Vitamine C is hittegevoelig dus dit behoud je niet. Maak van je appelschillenthee een genotsdrankje door nog kaneelstokje, citroenschil en steranijs toe te voegen. Je kan er nog een plukje lindebloesem of vlierbloesem aan toevoegen. Beide kruiden passen goed bij appelsmaak én ze zijn verwarmend en antiviraal. Zoeten doe je met honing of appeldiksap. Serveer met een schijfje citroen of kaneelstokje.